Huilen is voor jonge baby’s dé manier om te communiceren. Niet leuk, maar wel zoals de natuur het heeft bedoeld. Je baby huilt en geeft daarmee het signaal af dat hij iets nodig heeft. Dat kan voeding zijn, maar ook contact, troost of een schone luier. Dunstan babytaal leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen zodat je je baby weer gerust kunt stellen.

Vind jij het soms ook lastig om te ontdekken waarom je baby huilt?

Pasgeboren baby’s maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op reflexen en daardoor universeel: alle baby’s uit alle landen maken deze geluiden. Als je van begin af aan begrijpt wat je kindje nodig heeft, zorgt dit voor meer rust en een tevreden baby.

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toegevoegt ontstaat het ‘woord’ voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Na een maand of vier doven de reflexen langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby.

dunstan babytaal huilen

Dunstan babytaal leert je hoe je deze vijf ‘huiltjes’ kunt herkennen
Ook leer je wat je vervolgens kunt doen om je kindje te troosten.

 

 

Kijk hier voor een filmpje met uitleg over dunstan babytaal door Bregje Hamelynck

In één ochtend kun je al de vijf huiltjes leren herkennen!

De eerstvolgende introductiecursus geef ik op woensdag 13 december 2017 van 10.00-11.30 uur
De kosten hiervan bedragen 25,= (je partner mag gratis mee).
ja, ik doe mee met deze workshop!

Wil je liever een workshop bij je thuis? Dat kan ook! Vlak voor de bevalling kom ik bij jullie langs om de uitleg te geven. Vlak na de bevalling kom ik nog een keer langs om jullie te leren de huiltjes van je eigen baby nóg beter te herkennen. De kosten hiervan bedragen 55,= (excl. reiskosten vanaf 10 km).
ja, ik doe mee met deze workshop!